Autors: Catalina Maria Garí Blanch i Sebastià Lliteres; publicat a la secció "Espai escolar" del Llum d'Oli número 157, de març de 2019. Podeu consultar el número sencer al següent enllaç: https://agrupacioculturalporreres.cat/llum-doli/repositori/llum-doli-157/
Com és habitual ja fa uns anys, a finals de febrer celebram la setmana cultural. Aquesta ha estat la XXI edició i l’hem dedicada als animals, tema central de l’escola durant tot el curs.

Han estat uns dies ben intensos: hem tocat animals exòtics com una pitó, un camaleó, tortugues... Poguérem conèixer el món dels coloms, visitàrem veterinàries per saber com tenen cura dels animals, de les nostres mascotes... En definitiva, ens ho passàrem molt bé i aprenguérem molt. Segurament ho heu pogut comprovar quan heu visitat l’exposició de tot el que hem fet.
No havíem acabat la setmana cultural quan ja estàvem immersos en una altra proposta, el Dia de la Dona. Dins les aules dibuixàrem la dona que més ens importa, que més estimam... realment els retrats varen ser espectaculars. I com a colofó a aquesta activitat, vàrem organitzar una Taula Rodona on participaren n’Agnès Barceló, padrina d’alumnes de l’escola; na Cati Mora, economista i mare d’un alumne; na Joana Maria Julià, infermera i mare d’una alumna i n’Esperança Mora, gerent de la cooperativa, Cap de Protecció Civil de Porreres i també exmare d’alumnes de l’escola. Va moderar la taula na Marta Escoda, exmare d’alumnes de l’escola, directora de Convivèxit i moderadora amb experiència.
Davant un nombrós públic les participants varen poder explicar, tant a la seva feina com dins la vida personal, avantatges i inconvenients pel fet de ser dona.
Na Cati Mora va comentar que, quan arriben a l’entitat bancària on fa feina, normalment els clients demanen més pel director que per la directora.
N’Agnès, mestressa de casa i dona molt activa dins la vida cultural de Porreres, va comentar que quan ella era més jove les coses no eren igual que ara, era més difícil fer segons quines coses o prendre part de segons quins actes.
Na Joana Maria Julià va explicar l’evolució de les infermeres: actualment hi ha un 85% d’infermeres dones i, a més, s’ha canviat el genèric «infermeria» per «Col·legi d’infermeres».
I n’Esperança va explicar que dins la Cooperativa majoritàriament els pagesos són homes, però que mai no ha tengut cap problema amb ells. Per altra banda, dins el món de Protecció Civil -on predominen els homes-, diu que se sent més còmode dins Porreres perquè la coneixen que si ha de sortir a fer altres intervencions a fora poble.
En definitiva, hem tengut unes setmanes ben entretingudes, i el més important és que ens ho hem passat molt bé.