La nova activitat que hem organitzat amb molta il·lusió es tracta d'un "Curs d'introducció a la Història de Mallorca".

La intenció que ens mou és donar a conèixer els trets essencials de les diferents etapes històriques a les persones interessades, sense necessitat d'haver de tenir uns coneixements previs.

L'activitat es perllongarà en el temps, concretament en un total de 9 lliçons que seguiran un ordre cronològic i que s'aniran desenvolupant durant els mesos d'octubre a febrer.

Aquí teniu la informació més detallada:

1. La primera lliçó serà: "La Prehistòria: dels primers pobladors a la conquesta romana" que anirà a càrrec de Beatriu Palomar Puebla, arqueòloga, coordinadora de la ruta Arqueològica Sencelles-Costitx i membre de l’equip del jaciment i museu de Son Fornés. Es durà a terme divendres, 6 d'octubre.

2. La segona lliçó serà: "El món romà i la tardoantiguitat" i anirà a càrrec de Jaume Cardell Perelló, professor associat d'Història Antiga de la UIB i cap d'Arqueologia del departament de patrimoni del Consell de Mallorca. Es durà a terme divendres, 20 d'octubre.

3. La tercera lliçó serà: "Quan Mallorca era Mayûrqa" i anirà a càrrec de Maria Barceló Crespí, doctora i catedràtica d'Història Medieval de la UIB. Es durà a terme divendres, 3 de novembre.

4. La quarta lliçó serà. "De Jaume I a la Germania" i anirà a càrrec de Maria Barceló Crespí, doctora i catedràtica d'Història Medieval de la UIB. Es durà a terme divendres, 17 de novembre.

5. La cinquena lliçó serà: "L'època dels Àustries" i anirà a càrrec de Maria Antònia Nicolau Rosselló, llicenciada en Història i professora de secundària jubilada. Es durà a terme divendres, 1 de desembre.

6. La sisena lliçó serà: "Dels Decrets de Nova Planta a l'Estat Liberal" i anirà a càrrec de Maria Antònia Nicolau Rosselló, llicenciada en Història i professora de secundària jubilada. Es durà a terme divendres, 15 de desembre.

7. La setena lliçó serà: "A cavall entre dos segles (s.XIX-XX)" i anirà a càrrec de Francesc Melià Barceló, llicenciat en història i professor de secundària. Es durà a terme divendres, 12 de gener.

8. La vuitena lliçó serà: "II República, Guerra Civil i Franquisme" i anirà a càrrec de Bartomeu Garí Salleras, doctor en Història Contemporània. Es durà a terme divendres, 26 de gener.

9. La darrera lliçó serà: "De la Transició a l'actualitat" i anirà a càrrec de Sebastià Lliteres Lliteres, graduat en Història Contemporània. Es durà a terme divendres, 9 de febrer.

Les sessions seguiran el següent desenvolupament: una primera part d'uns 60-90 minuts d'exposició i a continuació alguna breu activitat més dinàmica (consulta de mapes, textos, imatges...). Totes elles començaran a les 18:30 hores.

Esperam la vostra assistència!

Tot i que serà un curs bàsic, segur que ens pot ajudar a conèixer o a repassar aspectes de la nostra història.