Dijous, 15 de juny de 2023 propera eixida cultural que es durà a terme des de la nostra entitat.

Com ja és sabut, l’Agrupació Cultural des de fa anys organitza una visita cultural, sobretot d’interès històric i artístic, a Ciutat a l'estiu i a l'hivern.

En aquesta ocasió anirem a un indret poc conegut: la torre de Senyals de Portopí.

El port de la ciutat de Mallorca durant segles va estar defensat per quatre torres. Avui només en queden dues: la de Senyals i la de Paraires. Aquest port (que no s’ha de confondre amb el moll de la ciutat, baix de la Seu) era considerat un dels més destacats de la Mediterrània occidental juntament amb València, Barcelona, Marsella, Gènova, Nàpols, entre altres.

Avui la torre de Senyals (d’origen medieval) acull un museu que replega objectes relacionats amb senyals marítimes, pròpies d’un far. La panoràmica sobre el port és de notable interès.

*Atès que Autoritat Portuària de Balears només admet 25 persones a cada visita, les places són limitades. Tendran preferència els habituals a les eixides culturals i els socis de l’Agrupació Cultural.

Si disposam de temps, arribarem fins al castell de Sant Carles que podrem veure des de l’exterior (horabaixes tancat), al dic de l’Oest, a l’església de Sant Nicolau de Portopí…

Hem de comunicar amb antelació els número d’inscrits. Per això cal apuntar-se abans de les 20:00 hores del dia 11 de juny telefonant o escrivint al número 696149708.

Concentració a les 17:15-17:20 davant la torre.

*Es recorda que el Passeig Marítim està en obres. Sovint hi ha embussos de circulació. Es recomana partir d’hora.