Primer fou el desmantellament de la política lingüística. Després li tocà a la sanitat, amb l’eliminació del català com a requisit del personal sanitari. Ara, la proposta de segregació dels infants per raó de llengua. Aquest, però, no és un atac més contra la llengua catalana perpetrat pel govern de Marga Prohens i els seus socis de VOX: és l’atac amb majúscules.

La nostra entitat ho veu - i ho viu - amb molta preocupació i volem deixar clara la nostra ferma oposició a totes les mesures realitzades i, sobretot, a la darrera proposta. És evident que no som una entitat educativa: no som docents, ni directors de centre, ni sindicats de l’educació, però formam part (i ja fa més de 50 anys) del conjunt de la societat civil que sempre i en tot lloc ha defensat i defensarà poder viure plenament en català, poder viure amb normalitat fent ús de la llengua pròpia de Mallorca. I això implica, com ha de ser, l’escola.

I és que la llengua catalana a l’escola ha estat i és vehicle d’integració i de convivència. El projecte de segregació per raó de llengua és totalment contrari a aquest principi. El català a l’escola està ben viu i normalitzat i ofereix a l’alumnat poder ser competent en les dues llengües cooficials. Des del nostre punt de vista no hi ha cap argument pedagògic que avali la segregació lingüística i, per tant, els arguments han de ser uns altres: un programa ben pensat i articulat de l’aniquilació de la llengua. Morta la llengua, mort el poble, morta la nació.

Davant això, diguem prou. Per aquesta raó des de l’Agrupació Cultural de Porreres fem una crida a tota la societat civil a plantar cara i mostrar amb vehemència la nostra oposició. No només la comunitat educativa! Eixamplem la base i unim-nos totes i tots contra aquesta aberració. No podem restar més temps callades mentre veiem com, envestida rere envestida, s’erosiona la llengua i el consens social al voltant d’ella.

Diguem ben fort i sense manies: NO TOQUEU EL CATALÀ!