Aquí teniu les activitats programades per aquest cap de setmana​ dins el programa d'actes de recordança a les víctimes que lluitaren per la II República:

 • Di​vendres​  ​22​​ ​d'abril a les 20:​0​0h​, a la Biblioteca Municipal​, pr​esentació del llibre​  SUBORNS I TRETES DE LA PRESÓ DE CA'N MIR (1936-1941). NOVES APORTACIONSde ​Manuel Suárez Salvà. Intervindran: Manuel Suárez, Bartomeu Garí i Lleonard Muntaner. Organitza: Comissió de Memòria Històrica de l'Anjuntament de Porreres.
 • Dissabte, 23 d'abril a les 20:00h i diumenge 24 d'abril a les 18:00h​, a l'Auditori Municipal de Porreres.​Adaptació teatral amb música en directe del llibre Desfilades de dia, afusellaments de nit de Bartomeu Garí Salleras: PORRERES​ ​1936. Preu: 5€
  ​ (​Els beneficis de les dues funcions es donaran a l'Associació Memòria de Mallorca)Venda d'entrades:
  - A les oficines de l'Ajuntament de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00h.
  - A la taquilla de l'Auditori a partir d'una hora abans de cada funció.


  «...Lluitarem per la igualtat i la llibertat de tothom, amb el major civisme possible i amb esforç i el vostre suport, segur que ho aconseguirem».
  Així acabà el míting que va fer Climent Garau al cine Moderno, dia 26 de gener de 1936. I amb aquest acte comença la història que Toni Rigo Sastre ha anat gestant al llarg d'un parell d'anys
  ​ ​a partir del llibre de Bartomeu Garí Desfilades de dia afusellaments de nit, projecte que veurà la llum el pròxims 23 i 24 d'abril a l'Auditori Municipal de Porreres.
  Teatre i música s'uniran per donar veu a un dels episodis més trists del segle XX al nostre poble.
  ​ ​Porreres 1936 és una obra que parla de dos homes, de dues famílies que viuen la nefasta i terrible guerra civil. L'autor, ha unit fets reals i música, gran part d'ella de Lluís Llach, escenificant algunes històries que van succeir a Porreres l'any 36. Són relats que foren silenciats durant molts d'anys, són paraules de persones -Climent Garau i Climent Serra que lluitaren per la democràcia republicana i, que finalment foren afusellades i
  ​ ​condemnades a l'ombra de la història. L'obra també recupera el paper de la dona, de la germana, de l'esposa, de la mare que amb el seu patiment i lluita també es convertiren en víctimes oblidades del conflicte. Porreres 1936, mostra la violència d'una guerra on l'horror, la repressió i l'infortuni acaben guanyant.