Dissabte dia 9 de gener de 2016, l'Agrupació Cultural de Porreres organitza una anada a Ciutat per visitar:
1. Edifici del Consell de Mallorca.L’edifici del Consell de Mallorca fou construït per allotjar l’antiga Diputació Provincial. Aquesta construcció, que fou encarregada a Joaquín Pavía, suposà la remodelació total de l’edifici de l'antiga presó de la ciutat.Hi destaquen les escultures interiors i exteriors de l’edifici obra d’Antoni Vaquer, Llorenç Ferrer, Tomàs Vila i Sebastià Alcover entre altres. Igualment tenen interès les vidrieres la construcció de les quals fou encarregada a l’empresa Rigalt, Granell y Cia. de Barcelona. Una entitat fundada el 1980 que des de la seva creació va col·laborar amb prestigiosos arquitectes catalans, especialment en el període modernista, i va passar al vidre dissenys dels més importants artistes. Es tractava, per tant, d'una empresa capdavantera dins el seu sector. Cal remarcar també la col·lecció pictòrica del Consell de Mallorca que està integrada per obres de pintors mallorquins i, en menor mesura, d’artistes de fora que han treballat a l'illa.
2. Exposició “El viatge de Ramon Llull”.Amb motiu del 700è centenari de la mort de Ramon Llull i la declaració de l'any 2015-16 com Any Ramon Llull, el Capítol de la Catedral de Mallorca ha organitzat una exposició temporal titulada "El viatge de Ramon Llull", que es pot visitar al Museu Diocesà de Mallorca. Entre les peces exposades cal fer esment del mascaró de pros del vaixell Lulio, obra de Ricard Anckerman (1870).
3. Exposició “L'art mochica de l'antic Perú”.La cultura moche o mochica es desenvolupà entre els anys 100 i 700 dC a la vall del riu Moche (actual província de Trujillo). Aquesta cultura es va estendre cap a les valls de la costa nord de l’actual Perú.Els seus creadors mostraren un gran coneixement de les narratives cosmològiques i mitològiques que permetien explicar el món. Les seves magnífiques obres expliquen com aquella societat palsmà les seves creences, mites i rites en objectes de ceràmica, i com els seus líders expressaren el seu poder i ascendència divina a través de la vestimenta, amb els atributs dels animals sagrats. Hi ha col·laborat el prestigiós Museu Larco de Lima.
Ens trobarem al parc de n'Hereveta a les 9:30h o davant el Consell de Mallorca a les 10:30h.