Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, l’Agrupació Cultural de Porreres ha organitzat una exposició fotogràfica per tal de commemorar aquesta diada. Seran un conjunt d’imatges i estris de feina relacionats amb la història de la dona porrerenca treballadora. Durant tot el mes de març convertirem la sala Polivalent en un espai d’història, de memòria, de reivindicació dels drets de les dones , que encara avui, continuen patint a tot el món situacions molt pitjors i molt més vexants que les que poden arribar a patir els homes.

El naixement del Dia Internacional de la Dona no té l'origen en un esdeveniment concret -incendi de la fàbrica Cotton de Nova York (1908), vaga de 3.500 treballadores del sector tèxtil a Igualada l’any 1881, incendi de la “Triangle Shirtwaist Company” de Nova York l’any 1911)- sinó que s'ha d'emmarcar en un context històric i ideològic molt més ampli.

Dia 28 de febrer de 1909, a iniciativa del Partit Socialista Nordamericà, es va celebrar per primera vegada una diada dedicada a la reivindicació dels drets de les dones als Estats Units, l’anomenat: "Woman's Day". Molts anys després, l’any 1945, les Nacions Unides van adherir-se al primer acord internacional (carta de Sant Francisco) que defensava la igualtat de sexes com a dret fonamental i indiscutible.

Trenta anys després, el 1975, va ser  declarat "Any Internacional de la Dona" i dia 8 de març de 1977, va ser oficialitzat com a Dia de les Nacions Unides per als Drets de la Dona i la Pau Internacional amb l'objectiu d'eliminar tota mena de discriminació contra les dones i els seus drets, per posar en relleu la igualtat entre els gèneres, i promoure el desenvolupament i la pau. En l'actualitat, aquesta celebració encara està prohibida en alguns països."