Dijous 29​ de juny​ a les 2​1​ hores es durà a terme al Celler Mesquida Mora de Porreres (Camí Pas des Frare) la presentació del llibre Vinyòvol. Vocabulari pagès de la vinya i el vi, de Pere Calafat amb il·lustracions de  Joana Cabot que ha estat editat per Documenta Balear. La presentació anirà a càrrec de Bàrbara Mesquida Mora. ​Durant l'acte podrem degustar una copa de vi  dels cellers de Jaume de Puntiró i Mesquida Mora.

Vinyòvol és el guardià de vinya o de vinyes, o també el treballador especialitzat i coneixedor de les pràctiques que s’han de realitzar a una vinya.

Pere Calafat és pagès i viticultor de Santa Maria del Camí, i està al capdavant del Celler Jaume de Puntiró, des del qual elabora vins ecològics. Tot i no recordar quin va ser el motiu que el va dur a iniciar aquest recull de paraules, sí que en recorda el moment: a finals dels anys noranta del segle passat, en un moment molt mogut i apassionat de la seva vida: membre de l’equip de redacció de la revista Coanegra, amb la vinya jove plantada de feia poc, consolidant el celler-marca Jaume de Puntiró, viatjant sovint a fires de vins i de maquinària, amb dos fills petits...