Diumenge dia 29 de març de 2015, l’eixida  amb interès pel patrimoni cultural i natural tendrà un marcat caràcter arqueològic. Serà a la necròpoli de Son Real (Santa Margalida).

Partida des de Porreres, a  les 10'00 h. a l’aparcament del parc de n’Hereveta
- pensau que aquest cap de setmana canvien l'hora-

Si algú ve de fora, pot esperar a la possessió de s’Alqueria (avui restaurant), al km. 2 de la carretera que va de Santa Margalida a Can Picafort, a les 10’40 h.Com ja és sabut, cadascú fa el que vol en el sentit de devers les 13’30 tornar a la Vila, quedar a dinar per allà o portar menjar i dinar enmig de la natura. A l’horabaixa, si és possible, visitarem les cases de Son Real, convertides en museu i centre d’interpretació, i els talaiots des Figueral de Son Real.

Primera aturada al dolmen de Son Bauló. La necròpoli de Son Real és un jaciment arqueològic d'extraordinària importància. És situada a la possessió de Son Real, avui finca pública del Govern de les Illes Balears, vora la mar, en les proximitats de Can Picafort (Santa Margalida). Aquesta necròpoli va ser construïda en el període talaiòtic (durant l'edat del ferro), i es va fer servir fins ben entrada l'època romana. Ha romàs abandonada molts d’anys fins que es va promoure la seva excavació, conservació i estudi a partir de la segona meitat del segle XX. Actualment és un dels jaciments millors conservats de l'illa, amb 110 tombes.

Hi accedirem a peu, des de la desembocadura del torrent de Son Bauló, vorejant la costa. Les zones rocoses alternen amb les extensions d’arena conformant un dels paratges verjos més interessants de Mallorca. Es disfruta d’una bona vista panoràmica dels caps Pinar i Ferrutx (tanquen la badia d’Alcúdia), i de l’illa des Porros, que també acull jaciments arqueològics d’importància. Temps: entre vint minuts i mitja hora (1’5 km. aprox.) fins a arribar a la Punta dels Fenicis, on es troba el jaciment.

Es pot tornar desfent el camí d’anada o, a través de la garriga, fins a les cases de Son Real.